Villefranche Sur Saône et Chalon Sur Saône

Van het fysieke universum naar de metafysische kosmos.…
6,99 €
Haut de page

Van het fysieke universum naar de metafysische kosmos. De kwantumverstrengeling en synchroniciteit van Carl Jung


  • Bruno Del Medico Editore
  • Date de parution : 03/11/2022
E-book – ePub – pas de protection

Dit boek is de tweede sterk uitgebreide editie van het vorige boekje "Quantum Entanglement and the Collective Unconscious". Het verzamelt de beste bijdragen die door de auteur zijn gepubliceerd op zijn blogs, sociale netwerken en sites in het Italiaans, vertaald in het Nederlands.

De lezer zal versteld staan van de originaliteit van de argumenten. Uit het gelukkige huwelijk tussen de kwantumfysica en het collectieve onbewuste van Carl Jung wordt een nieuwe metafysica van het universum geboren en ontstaat een plek waar materie en geest samenwerken en geleid worden door kosmische synchroniciteiten om de mens naar ongelooflijke evolutionaire projecten te leiden.

Carl Jung en Wolfgang Pauli werkten respectievelijk op het gebied van de psyche en op dat van de materie. Deze twee sectoren worden als absoluut onverenigbaar met elkaar beschouwd. In feite ontkent het wetenschappelijk materialisme het bestaan van enige psychische component in het bekende universum.

Ondanks de enorme afstand tussen hun disciplines, kwamen de twee wetenschappers tot een samenwerking die meer dan twintig jaar duurde. Gedurende die periode zijn ze nooit gestopt met zoeken naar een "verenigend element", dat in staat is om op wetenschappelijk niveau de redenen van de psychische dimensie te verzoenen met die van de materiële dimensie.

Helaas hebben ze dit tijdens hun leven niet bereikt, maar ze waren profeten van een nieuwe wetenschappelijke interpretatie van het universum. In feite herwaarderen de evolutie van kennis op het gebied van kwantumfysica, en vooral de experimentele bevestigingen van fenomenen zoals kwantumverstrengeling, hun theorieën. Tegenwoordig komt het idee van een universum dat niet is verdeeld in "materiële objecten" sterk naar voren. Het universum is niet verdeeld, maar bestaat uit één enkele werkelijkheid, bestaande uit geest en materie. Dit is de realiteit die Jung en Pauli "Unus mundus" noemden. Materie en psyche hebben gelijke waardigheid en dragen samen bij aan het bestaan van het universum.

De redactionele serie "Cenacolo Jung Pauli" is een plaats van kennis en studie. Wij zijn van mening dat dit de meest geschikte omgeving is om het werk te hervatten vanaf het punt waar Carl Jung en Wolfgang Pauli stopten. We kunnen bevestigen dat wetenschappelijke actualiteit vandaag hun onderzoek veredelt en projecteert naar nog meer gedurfde interpretaties dan ze zelf hadden gedacht.

Carl Gustav Jung (1865-1961) was een Zwitserse psycholoog en psychotherapeut, bekend om zijn theorieën over het collectieve onbewuste en synchroniciteit. Wolfgang Pauli (1900-1958) is een van de grondleggers van de kwantumfysica. Over Pauli kunnen we zeggen dat hij in het jaar 1945 de Nobelprijs ontving voor zijn onderzoek naar een basisprincipe van de kwantummechanica, bekend als het "Pauli-exclusieprincipe".

Ce livre est classé dans les catégories :

Vous aimerez aussi

Les lecteurs en parlent

Aucun commentaire n'a été posté sur ce livre.

Ajouter votre commentaire
6,99 €
?
Vérifier la compatibilité de vos supports

Fiche technique

Détails du fichier

  • ePub
  • Protection numérique : pas de protection